Pallet afmetingen

Vraag jij je af hoeveel pallets er in jouw bedrijfswagen passen? De veelgebruikte EPAL Europallets zijn altijd 80 x 120 cm (800 x 1200 mm). De totale hoogte is 144 mm, het eigen gewicht bedraagt 25 kg.

Europallets zijn gemaakt van hout en bestaan uit 5 bovenplanken, 3 onderplanken, 3 dwarsplanken en negen klossen van massief hout of geperste houtsnippers die de boven- en onderzijde met elkaar verbinden. De hoeken zijn afgeschuind en genageld met speciale spijkers.

De Europallets worden gebrandmerkt om hun type en herkomst te identificeren. Als het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld, kan de pallet tot 2000 kg dragen. EPAL zelf geeft aan dat de belasting 1500 kg is.

Koeriersbus leasen - Pallet afmetingen

Afmetingen Renault bedrijfswagens

* Koeriersbusleasen.nl is niet verantwoordelijk voor onjuistheden in de gegevens op deze pagina.
Het is niet toegestaan de afbeeldingen en/of data op deze pagina te kopiëren.

Afmetingen Mercedes-Benz bedrijfswagens

* Koeriersbusleasen.nl is niet verantwoordelijk voor onjuistheden in de gegevens op deze pagina.
Het is niet toegestaan de afbeeldingen en/of data op deze pagina te kopiëren.

Pallet soorten

Naast de veel gebruikte standaard Europallets, met de afmetingen van 80 x 120 cm (800 x 1200 mm), zijn er nu nog drie andere varianten. Een heeft de afmetingen 600 x 800 mm. Twee andere varianten zijn 1000 x 1200 mm, waarvan één een rondloper is (twee extra bodemplanken over de breedte).

Los van alle eerdergenoemde pallets bestaan er ook pallets van andere materialen, zoals houtvezels, karton en kunststof. Wijken de afmetingen van de pallets die jij gebruikt af van de bovengenoemde pallets, bekijk dan de afmetingen van de verschillende bedrijfswagens en kies de koeriersbus die het beste past bij jouw eisen.

Pallet afmetingen - Soorten